Tort Sacher

de Dorothea in Torturi, 10 Sep 2010 | 8302 vizualizari

 

Aici, am o reteta buna pentru un Tort Sacher.
Clar, ca nu este originalul, dar este o reteta, care in alt forum se face mult de tot.
E simplu de preparat si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. Unt (nu din frigider!!! trebuie sa aiba temperatura camerei)
  • 200 gr. Zahar Pudra
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 200gr. Ciocolata cu mininum 40 % cacao
  • 8 oua
  • 200 gr. faina
  • 3 lingurite de pudra de cacao
  • un pic de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Pentru uns blatul:
  • Lichior de orange,
  • Marmelada de Apricose
  • Pentru glazura:
  • ciocolata de min. 40 % cacao,
  • unt de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Untul, zaharul, zaharul vanilat il bati pana se face ca o spuma. Desparti ouale. Galbenusurile le bagi, unul dupa altul in spuma. Albusurile le bati tare de tot, pui in frigider.

Ciocolata o pui intr-un vas, la baine marine. Lasi asa incet de tot, sa se topeasca ciocolata. O lasi sa se raceasca, apoi o pui  in spuma de unt.

Faina, pudra de cacao, praful de copt si sarea se amesteca bine impreuna.

Spuma o amesteci cu mixul de faina si albusurile in 2 rinduri, adica, intai albusul, dupa aia faina, albus, faina.

Pui la copt la cca. 170 grade, pe nivelul din mijloc, in jur de 50-60 de minute. Cind este gata, o lasi in forma. Numai a doua zi o scoti usor din forma. O tai odata.

Daca vrei sa faci tort  cu fondant, pui marmelada si lichiorul (vreo 3 Linguri) la foc, si cind este fierbinte pui pe blat si o intinzi.. Restul de marmelada cu lichiör o pui si peste tort. Asa o lasi  o noapte, apoi poti deocra, daca vrei cu fondant, asa cum am facut eu, sau cu ciocolata.

Pentru glazura de ciocolata:

Ciocolata o incalzesti la fel cum am scris sus. Ea are temperatura buna, daca pui un strop pe buza si nu simti ca te arde.

TIPS-URI

1

Tortul asta este unul, caruia ii trebuie mult timp, ca sa fie bun, minim 3-4 zile dupa preparare. Cel mai bun este in a 7-a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (14)

Dorothea 1

11.09.2010, 10:37

Mersi mult!!
Eu nu vad nici o fuculita si aveti asa multe lucruri fine, de vas da si eu... dar unde??
Si se poate face, sa primesc message, daca imi srie cineva??

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:57

arata superb

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 21:12

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort bărzan